Bel direct voor een proefles 06-2222 8756

B Praktijkexamen of toets aanvragen

Voordat je examen doet, moet je het formulier ‘Eigen verklaring’ in vullen. Daarop staat ook een aantal vragen over je gezondheid. Om de weg op te mogen, moet je namelijk gezond genoeg zijn. Dat is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De verklaring kun je gemakkelijk kopen via Verkeersschool Cobra.

Heb je 1 of meer vragen met Ja beantwoord?

Als je 1 of meer vragen over je gezondheid met ‘Ja’ beantwoordt, dan moet je je laten onderzoeken door een arts. Je moet dan jouw ingevulde Eigen Verklaring meenemen naar de arts. Als het CBR de complete Eigen verklaring heeft ontvangen (dat wil zeggen het deel met jouw antwoorden en de informatie van de arts), dan zal de medisch adviseur van het CBR – op grond van de wettelijke regels beoordelen of je geschikt bent voor het besturen van motorrijtuigen.

Tip: Vul de Eigen verklaring in tijdens het begin van je rijopleiding.

Vooral als je twijfels hebt of je gezond genoeg bent, is het belangrijk om de Eigen verklaring op tijd in te vullen. Liefst bij het begin van je rijopleiding. Het kan namelijk voorkomen dat we een arts om advies moeten vragen. En dat kost tijd. Wacht daarom niet tot het laatst!

Rijschool machtigen.

Alleen je rijschool kan voor jou je praktijkexamen aanvragen. Daarvoor moet je rijschool natuurlijk wel toestemming hebben. Je geeft toestemming door je rijschool te machtigen. Dat gaat zo:

  1. Wij geven jouw een formulier met uitleg hierover. Hierop staat het rijschoolnummer van Verkeersschool Cobra.
  2. Ga na of je al een DigiD hebt. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan gratis aan via DigiD.nl. Je ontvangt binnen 5 dagen een code om je DigiD te activeren. Onthoud je inloggegevens goed.
  3. Ga daarna naar mijn.cbr.nl, klik op het DigiD-logo en log in.
  4. Na het invullen van het rijschoolnummer op mijn.cbr.nl kijk je of de naam van de rijschool op het scherm gelijk is aan de rijschoolnaam die je kent en die op je lesvoertuig staat. Het CBR controleert de rijschoolnaam tijdens het examen.
  5. Je rijschool ontvangt een e-mail, met een bevestiging van de machtiging.
  6. Jij ontvangt zelf ook een e-mail, met een bevestiging van de machtiging.

Je rijschool kan in ons reserveringssysteem zien wanneer een examinator beschikbaar is. Overleg met je rijschool welke datum het beste uitkomt. Je rijschool kan dan de datum van het examen voor je vastleggen in het systeem.

Je rijschool ontvangt de officiële uitnodiging voor het praktijkexamen. Jij ontvangt zelf ook een e-mail met de vastgelegde datum. Als de rijschool daarna iets wijzigt, ontvang jij daar ook via de mail bericht van.

<< Vorige Volgende >>

Contactgegevens

Verkeersschool Cobra
Grootzand 75
8601 AV
Sneek

Tel: 06-2222 8756
Mail: info@vks-cobra.nl

Openingstijden

Maandag
09:00 - 20:00
Dinsdag
09:00 - 20:00
Woensdag
09:00 - 20:00
Donderdag
09:00 - 21:00
Vrijdag
09:00 - 20:00
Zaterdag
09:00 - 13:00